Scolile din municipiul Falticeni vor beneficia in aceasta vara de finantare de la bugetul local in valoare de peste 400.000 de lei, pentru lucrari de reparatii curente, reabilitari si intocmirea unor studii de fezabilitate.
Primarul din Falticeni, Vasile Tofan, a declarat ca 80.000 de lei vor fi alocati pentru reparatii curente la grupurile sanitare ale Colegiului National „Nicu Gane”, iar cu 20.000 de lei, la acelasi colegiu, va fi achizitionat un sistem de supraveghere video.

La Colegiul Tehnic „Mihai Bacescu” se pregateste studiul de fezabilitate pentru reabilitarea cladirii, in valoare de 5.000 de lei, iar alti 60.000 de lei vor fi investiti in reabilitarea grupurilor sociale.

Totodata, vor fi executate lucrari de reparatii curente la Scoala „Alexandru Ioan Cuza” – 30.000 de lei si Scoala „Ion Irimescu” – 80.000 de lei.

La Scoala „Gheorghe Gafencu”, din suburbia Soldanesti, municipalitatea va investi 60.000 de lei intr-un grup sanitar modern, iar la Scoala „Mihail Sadoveanu” se va realiza, cu 5.000 de lei, studiul de fezabilitate pentru reabilitarea cladirii.

De asemenea, centrele bugetare ale gradinitelor vor primi bani pentru reparatii curente, respectiv 100.000 de lei pentru „Pinochio” si 60.000 de lei pentru „Voinicelul”.

In paralel, se deruleaza si investitii cu fonduri guvernamentale continuand lucrarile de reabilitare in valoare de peste doua milioane de lei la Colegiul National „Nicu Gane”, iar pentru noua gradinita ce se construieste in cartierul Republicii, municipalitatea a primit o prima transa de 1,4 milioane de lei de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.