Sute de elevi și cadre didactice de la școlile din municipiul Roman, dar și de la cluburile sportive ale orașului, au fost premiați pe 16 mai, în cadrul evenimentului anual Gala Excelenței în Educație. Fiecare persoană nominalizaă a primit diploma de la primarul Lucian Micu.

„Vă felicit pentru rezultate și îi felicit și pe părinții voștri pentru că vă sprijină. Vreau să vă asigur că Primăria municipiului Roman este un partener de încredere al învățământului, în continuare ne dorim investiții în infrastructura educațională a municipiului. Vrem să depunem mai multe proiecte și să atragem fonduri europene, fie pentru reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ, fie pentru construcția unor unități noi. Suntem convinși că că o comunitate care are cetățeni educați nu estedecât o comunitate care prosperă și se dezvoltă”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

La eveniment a fost prezent și deputatul Laurențiu Leoreanu, care i-a felicitat pe cei prezenți: „Am vrut să fiu și eu prezent la deschiderea Galei Excelenței în Educație. Se demontrează încă o dată că Primăria municipiului Roman păstrează filonul activităților care aduc un plus pentru comunitatea noastră. Azi e rândul dumneavoastră să fiți felicitați pentru rezultatele deosebite obținute în această echipă elev – profesor, o echipă care atunci când pune suflet, minte, temeinicie, reușește să obțină rezultate frumoase. Așadar, felicitări și mult succes în continuare. Chiar dacă premiile ce vin azi nu au cum să compenseze alte lucruri, aduc, în schimb, o recunoaștere a activității dumneavoastră. Ne-am bucura dacă tot mai multe instituții să acorde importanță învățământului ca prioritate națională, așa cum o declarăm toți, dar numai unii din tre noi o facem”.

În cadrul evenimentului a fost premiați 266 elevi (cărora li s-au acordat premii în cuantum de 28.880 lei), și 167 profesori și antrenori (care au primit premii în cuantum de 25.050 lei).