“5 Licee 5 Teatre”, un proiect pentru implicarea elevilor de liceu în activităţi culturale

Prima ediţie a proiectului “5 Licee 5 Teatre”, program educaţional pentru implicarea elevilor de liceu în activităţi culturale, va fi lansat luni, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai” din Capitală de la ora 11,00, informează un comunicat.

Situaţia socială actuală şi contextul educaţional românesc fac ca educaţia non-formală/alternativă să capete o importanţă esenţială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptaţi către valori reale şi corecte, inclusiv către valori culturale.

150 de elevi din cinci licee din Capitală, între care şi membri ai trupelor de teatru din şcoli, vor putea viziona gratuit piese din repertoriul a cinci teatre partenere din Bucureşti – Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Tineretului Metropolis şi Teatrul Ion Creangă. La prima ediţie a programului “5 Licee 5 Teatre” participă Şcoala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu”, Liceul Teoretic “Al.I. Cuza”, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”, Şcoala Centrală, Liceul Teoretic “D. Bolintineanu”. Trupele de teatru ale liceelor participante vor putea lua parte la activităţi interactive cu reprezentanţi ai teatrelor partenere şi vor fi coordonate de către aceştia în punerea în scenă a unei piese de teatru scurt pe tema “Drepturile Omului”.

Proiectul se va finaliza cu reprezentaţiile şi premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni în cadrul proiectului. Evenimentul este organizat de Fundaţia ECDL România alături de partenerii săi, Centrul de Informare ONU pentru România, Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi UNITER. AGERPRES