Aproximativ 50 de cadre didactice afiliate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au pichetat, marţi, Prefectura Vaslui. Protestatarii i-au prezentat prefectului Andrei Puică o listă de revendicări printre care o serie de doleanţe legate de salarizare: modificarea sistemului de salarizare a personalului nedidactic prin scoaterea sporului de vechime şi a altor sporuri din salariul de bază; aprobarea Regulamentului privind stabilirea locurilor de muncă a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia; reîntregirea salariilor personalului didactic şi didactic auxiliar la nivelul celui din luna iunie 2010; modificarea modului de calcul al indemnizaţiei de dirigenţie şi regândirea sistemului de salarizare în sistem de plată cu ora.

„Într-adevăr, problemele din învăţamânt sunt multiple, iar revendicările cadrelor didactice pot fi rezolvate, pe de o parte la nivel local cu instituţiile abilitate, iar pe de alta, cu ministerele de resort. O să-i informez despre revendicările dascălilor din judeţ pe vicepremierul Gabriel Oprea, Ministrul Afacerilor Interne, pe Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei Naţionale, cât şi pe doamna Ioana Petrescu, Ministrul Finanţelor Publice”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.

Sindicaliştii au solicitat, totodată, depolitizarea sistemului de educaţie, promovarea unui act normativ care să permită deblocarea posturilor didactice auxiliare şi nedidactice din învăţământul preuniversitar de stat, transferul personalului didactic auxiliar şi a personalului nedidactic, alocarea sumelor necesare pentru plata drepturilor salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti şi decontarea navetei. AGERPRES