microbuze_scolare_.jpgUn număr de 50 de microbuze de transport şcolar au fost repartizate luni, pe esplanada din faţa Teatrului Tudor Vianu din municipiul Giurgiu, unui număr de 23 din cele 54 de comune din judeţ în prezenţa prefectului judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu.

„Prin repartizarea acestor microbuze a fost reînnoit o parte a parcului auto al microbuzelor şcolare şi, totodată, se va putea face o mai bună organizare a curselor prin mărirea numărului de microbuze pentru că erau localităţi unde se făceau şi trei curse pe zi, iar acum numărul curselor se poate reduce”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Potrivit acesteia, nu există localităţi din judeţ fără microbuze şcolare, dar existau situaţii unde parcul auto era învechit sau maşinile aveau nevoie de reparaţii. „Dorim să reafirmăm interesul Guvernului pentru asigurarea accesului echitabil la educaţie al tuturor elevilor şi menţionez că prin repartizarea acestor microbuze au fost soluţionate integral cererile autorităţilor publice locale cu privire la necesitatea asigurării acestor mijloace de transport pentru deplasarea elevilor la unităţile şcolare”, a declarat şi prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu.

Luni au fost repartizate judeţului Giurgiu prin Ministerul Dezvoltării Regionale două autobuze cu 28 plus unu locuri şi un număr de 48 de microbuze de 16 plus unu locuri. AGERPRES