50 de şcoli din judeţul Galaţi, rămase fără directori

Un număr de 50 de şcoli dintre cele 198 cu personalitate juridică din judeţul Galaţi nu au director general sau adjunct, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mioara Enache.

Potrivit acesteia, este vorba de şcoli la care candidaţii fie nu au promovat examenele, fie nu s-au înscris la aceste examene iar, potrivit deciziilor Ministerului Educaţiei, nu mai pot deţine funcţiile de conducere, sau de şcoli ai căror directori au promovat examenul dar au optat pentru conducerea altor unităţi de învăţământ – au dat examenul candidând pentru postul de director sau adjunct la mai multe şcoli, optând apoi pentru una dintre ele.

Pentru toate aceste cazuri, posturile de conducere din şcoli vor deveni vacante şi se va asigura o conducere interimară, prin detaşare, până când Ministerul Educaţiei va anunţa o nouă dată pentru organizarea examenelor de ocupare a acestora.

Mioara Enache a precizat că din cei 212 profesori care au participat, pe 20 octombrie, la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct în unităţile şcolare din judeţul Galaţi, au trecut cu bine prin toate etapele de selecţie (probă scrisă, CV şi interviu) doar 164.

Din cei 212 profesori care au dat proba scrisă, 175 au fost admişi, restul de 37 fiind respinşi. După proba scrisă a urmat, în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie, evaluarea CV-urilor şi susţinerea interviurilor. Din cei 175 de profesori care trecuseră cu bine de proba scrisă, doi nu s-au mai prezentat la prezentarea CV-urilor şi la susţinerea interviurilor, iar după evaluarea CV-urilor, au fost selectaţi 164 de profesori. A fost depusă o singură contestaţie.

Validarea în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la Ministerul Educaţiei va avea loc pe 16 decembrie“, a spus Mioara Enache, adăugând că numirea directorilor şi adjuncţilor se realizează prin decizia inspectoratului în termen de cinci zile lucrătoare de la validarea rezultatelor concursului, pentru o perioadă de patru ani. AGERPRES