profesor_pensionar.jpgUn număr de 51 de cadre didactice titulare din judeţul Bacău, care împlinesc vârsta de pensionare până la data de 1 septembrie 2010, au solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău menţinerea lor în activitate încă un an.

Cele mai multe cereri au fost depuse de educatori – 10, învăţători – 7, profesori de matematică – 10 sau de limba şi literatura română – 5. Au mai fost solicitări pentru menţinere în activitate pe catedre de baschet, asistenţă psihopedagogică, chimie, educaţie fizică, fizică, franceză, ştiinţe socio-umane şi teorie muzicală. Şapte dintre cereri au fost respinse.

Printre cele aprobate se numără şi cea depusă de Constantin Năstac, fost inspector de management al resurselor umane la ISJ Bacău, care a solicitat să rămână şi în anul şcolar 2010 – 2011 pe catedra de biologie pe care o are la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău.


„Cadrele didactice titulare care solicită continuarea activităţii în învăţământ, conform articolului 128 din Statutul personalului didactic, pot fi menţinute ca titulare în funcţie, peste vârsta standard de pensionare, numai dacă a fost asigurat numărul necesar de posturi sau catedre didactice vacante corespunzătore pentru soluţionarea restrângerilor de activitate”, a declarat, pentru AGERPRES, Claudia Merticaru, purtător de cuvânt al ISJ.

Consiliul de administraţie al instituţiei a aprobat menţinerea în activitate şi în funcţie de evoluţia demografică, planuri de şcolarizare, dinamica resurselor umane, politicile de personal şi evoluţia planurilor de învăţământ, dar a ţinut seama şi de avizul Consiliului profesoral al unităţii de învăţământ unde viitoarele cadre didactice pensionare doresc să-şi continue activitatea încă un an. Deocamdată, deşi listele cu restrângerile de activitate şi disponibilizările din învăţământul băcăuan au fost înaintate la ministerul de resort de către ISJ, instituţia evită să le facă publice. AGERPRES