computertrouble.jpg60% dintre problemele cu care se confrunta firmele in ceea ce priveste siguranta retelei informatice sunt cauzate de lipsa de protectie corespunzatoare impotriva amenintarilor intalnite pe Internet, in conditiile in care investitiile in sistemele de securitate IT nu depasesc 5% din bugetul de intretinere, au declarat reprezentantii companiei Computer Troubleshooters.

Majoritatea firmelor romanesti apeleaza la serviciile companiilor specializate din domeniul IT numai in situatii grave, precum pierderea totala a datelor, virusarea computerului sau a intregii retele si intreruperea activitatii, spun oficialii.

Cresterea cu 30% a problemelor IT pe care le intampina companiile romanesti este cauzata de utilizarea extensiva a stick-urilor de memorie USB, ceea ce face ca transmiterea de virusi de la un computer la altul sa se faca foarte usor. Un al motiv al acestor tipuri de dificultati este si lipsa de instruire a angajatilor.

Computer Troubleshooters este prezenta pe piata din Romania din anul 2005 si are filiale in Bucuresti, Bacau, Buzau, Cluj-Napoca, Deva, Resita, Oradea, Ramnicu-Valcea, Sibiu, Targu- Mures, Timisoara si Ploiesti.