profesoara.jpgCirca 600 de cadre didactice şi-au depus dosarele de înscriere pentru cele 100 de catedre titularizabile scoase la concurs la nivelul judeţului Sălaj, pentru viitorul an şcolar. În total, peste 900 de persoane şi-au depus actele pentru examenul de titularizare, suplinire sau detaşare.
Conform precizărilor făcute de Viorel Lungu, inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, pentru cele 100 de posturi titularizabile s-au înscris 590 de candidaţi, atât din Sălaj, cât şi din Bihor, Satu Mare, Oradea, Braşov, Maramureş şi alte judeţe din ţară.

Dintre candidaţii înscrişi la concursul de titularizare, 94 sunt absolvenţi 2010, care speră la un job în sistemul educaţional. Pentru detaşare în interesul învăţământului şi-au depus dosarele 35 de candidaţi, în timp ce 282 au optat pentru continuitate la unitatea de învăţământ la care au predat anul anterior. Lungu a adăugat faptul că posturile titularizabile scoase la concurs anul acesta sunt înjumătăţite faţă de anii trecuţi, majoritate fiind în mediul rural. AGERPRES