lexus-hybrid-drive.jpgAnul 2009 a adus cresteri importante ale vanzarilor de masini hibride in intreaga Europa. Potrivit informatiilor oferite de Toyota Motor Europe (TME), 45% dintre clientii Lexus au ales masinile de tip hibrid. Cumparatorii de Lexus din Romania sunt chiar mai preocupati de mediu fata de colegii lor europeni, 65% dintre cei care au ales sa-si cumpere un Lexus in 2009 mergand pe o varianta echipata cu tehnologia revolutionara Lexus Hybrid Drive.

Este o crestere substantiala, cu 20%, a procentului celor preocupati de mediu si atrasi de tehnologiile hibride revolutionare. Din totalul vanzarilor Lexus la nivel european, 12.134 au fost hibride, pe primul loc in preferintele clientilor aflandu-se Lexus RX450H, model lansat in mai 2009.

Si vanzarile modelelor hibride de la Toyota au crescut in anul 2009. Modelul Prius, cel mai cunoscut hibrid din gama Toyota, s-a vandut cu 3% mai mult in 2009, vara anului trecut fiind marcata de lansarea celei de-a treia generatii Prius. In total, in anul 2009 au fost comercializate 42.712 unitati Prius in intreaga Europa.

Pentru anul 2010 Toyota si-a propus sa continue parteneriatele in folosul comunitatilor locale, peste 200 de vehicule hibride plug-in urmand sa fie puse la dispozitia institutiilor europene pentru a fi utilizate in cursul anului. In luna iunie, in Marea Britanie, va incepe si productia unui nou model hibrid, este vorba de noul Auris HSD.

Iar inceputul anului 2011 va aduce lansarea primului model compact premium hibrid de la Lexus, este vorba despre conceptul Lexus LF – Ch prezentat in premiera in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, din 2009.

Lexus ramane primul – si unicul – producator de autoturisme din clasa premium care ofera o gama completa de modele hibride in acceptiunea completa a termenului.