67 de cadre didactice de la Universitatea din Reşiţa, în grevă de avertisment

univ_resita.jpgUn număr de 67 de cadre didactice de la Universitatea ‘Eftimie Murgu’ din Reşiţa au întrerupt, joi, activitatea şi au declanşat o grevă de avertisment, motivată de faptul că nu şi-au mai primit salariile de două luni.

‘Urmează ca până vineri, la ora 12,00, să aşteptăm răspunsul Ministerului Educaţiei, iar dacă răspunsul nu este pozitiv, voi depune la conducerea universităţii un anunţ prin care se spune clar că începând cu data de 28 octombrie începe greva generală, din a doua parte a zilei. Tot vineri, la 15,30, voi participa la o comisie de dialog social, unde va participa ministrul pentru dialog social. Invitaţia a fost transpusă şi conducerii universităţii’, a declarat preşedintele Sindicatului FIRES din Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, Cristian Rudolf.

După două zile de grevă japoneză, profesorii de la Universitatea ‘Eftimie Murgu’ au întrerupt cursurile şi au intrat într-o grevă de avertisment de două ore. În Aula Magna a universităţii reşiţene s-au adunat 67 de profesori, majoritatea membri ai sindicatului. Cristian Rudolf consideră că ceilalţi profesori, cel mai probabil, ar fi fost constrânşi, într-un fel sau altul, să nu participe la grevă.

În paralel cu protestele organizate în Aula Magna, o parte dintre cadrele didactice au fost convocate la o şedinţă în Sala Senatului. Preşedintele Senatului Universităţii, Marius Miloş, spune că instituţia de învăţământ superior traversează momente complicate, fapt pentru care este important să existe solidaritate.

‘Este important ca Reşiţa să aibă universitate mai departe şi să existe solidaritate. Facem ceea ce putem, prin prerogativele pe care le are Senatul. În egală măsură, susţinem colegii din sindicat şi cred că împreună cu cei din conducerea universităţii şi cei de la minister vom găsi soluţii, astfel încât acest an să se încheie fără grevă şi cu oameni încrezători, pentru ca universitatea să îşi continue activitatea’, a afirmat Marius Miloş.

În cazul în care nu vor primi un răspuns pozitiv din partea Ministerului Educaţiei, profesorii universitari vor declanşa greva generală pe termen nelimitat. AGERPRES