riuf.jpg
Pe 3 și 4 octombrie, la Sala Palatului din București, a avut loc cea de-a 17a ediție RIUF – The Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universități din Europa de Est și Sud Est. Timp de două zile, 7200 de vizitatori au interacționat cu cele peste 85 de universități din 15 țări din Europa și SUA.


Ce spun reprezentanții instituțiilor de învățământ superior prezente la RIUF București?


“This RIUF edition has exceeded all expectations. Like always the fair was well organized, but this time with a great many visitors to the fair. We welcomed lots of students in our booth and had to order new brochures for the other cities. Thanks for all the support so far. Getting ready for Iasi and Timisoara!”– Hyam Falconi, Rotterdam Business School, Olanda


“The University of Greenwich, London has been coming to the RIUF for many years and we love how there are so many university options in one place for Romanians. The fairs are well organised and it is great to see foreign education options so well managed by the organisers.” – Mark Blakemore, University of Greenwich, London, UK

RIUF a oferit o experiență completă și vizitatorilor. Pe lângă posibilitatea de a interacționa cu universitățile din România și din străinătate, aceștia au avut oportunitatea de a discuta cu echipele de consilieri pentru orientare în carieră, dar și educationali (Edmundo, Reviro, Edmerica). Mai mult, elevii în anii terminali au descoperit mai multe despre platformele de cautare și admitere la programele de studii din România, precum optiuni.ro și admitereoline.ro.


Tot la târgul internațional de universități a fost lansată și prima facultate antreprenorială din România- The Entrepreneurship Academy (EA), unde studenții învată practic înca din prima zi de școala cum să își construiască și să își dezvolte un business.


EA funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Netherlands, după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări. Organizațiile fondatoare sunt Grupul Educativa, Maastricht School of Management România, Universitatea Alternativă, iar partenerul fondator este ING.

RIUF Bucuresti în cifre:

– 2 zile de eveniment;

– 7200 de vizitatori;

– 90 de universități, instituții de învățământ și organizații expozante;

– 15 țări reprezentate la târgul internațional de universități RIUF;

– 30% dintre universitățile din Marea Britanie au fost prezente pe 3 și 4 octombrie la Sala Palatului;

– 20 de instituții de învățământ superior aflate în top 200 cele mai bune universități din lume;

– 12 universități din Olanda;

– 6000 de programe de studiu la nivel licență, masterat, MBA și doctorat.

Săptămâna aceasta, RIUF va merge mai departe în Iași, pe 6 octombrie, la Palas Congress Hall și în Timișoara, pe 8 octombrie, la Hotel Continental. Mai multe detalii legate de programul evenimentului și înscriere găsiti pe site-ul evenimentului.

Peste 22.000 de elevi și studenți trec anual pragul RIUF


RIUF este cel mai mare eveniment educațional din România și Europa de Sud Est. Anual, RIUF aduce în același loc peste 200 de expozanți din 20 de țări și peste 22.000 de vizitatori. De 11 ani, The Romanian International University Fair (RIUF) aduce în fața tinerilor cea mai mare ofertă de studii în străinătate (licență, masterat, MBA, doctorat), dar și oportunitatea de a beneficia de consultanță educațională gratuită în cadrul târgului.

Despre Grupul EDUCATIVA


EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro.