univ lucian blaga.jpgRectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), Ioan Bondrea, a anunţat că mai există 747 locuri cu taxă neocupate la studiile de licenţă şi alte 870 la master. Cele mai multe locuri rămase libere sunt la Facultatea de Drept, 254 de locuri, pentru care candidaţii mai pot opta până pe 25 septembrie. Din cele nouă facultăţi de la ULBS, doar la Teologie şi Medicină s-au ocupat toate locurile.

Toate locurile bugetate scoase la concurs în cele două sesiuni de admitere la ULBS au fost ocupate, atât la studiile de licenţă (1.670 locuri), cât şi la cele de master (910). La universitatea sibiană, numărul candidaţilor din acest an a fost cu 15 % mai mare faţă de anul trecut.

„Sunt mulţumit de modul în care a decurs admiterea în acest an. Am avut o creştere cu 15 % a numărului de candidaţi, iar numărul de locuri acordate de la Minister au fost ocupate în totalitate. Avem facultăţi cu rezultate deosebite în ceea ce priveşte admiterea, la Inginerie, o facultate care, prin rezultate deosebite obţinute de studenţi şi cadrele didactice la concursurile naţionale şi internaţionale a căpătat un prestigiu deosebit de ridicat. Şi facultăţile de Medicină şi Ştiinţe Economice au avut rezultate bune”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS. AGERPRES