76 de şcoli din judeţul Suceava primesc bani pentru a rezolva problema toaletelor din curte

Un număr de 76 de şcoli din judeţ care au toalete în afara clădirii unităţilor de învăţământ vor beneficia de bani de bani de la Ministerul Educaţiei pentru a rezolva această problemă, prin instalarea unor sisteme modulare, a declarat, la Suceava, ministrul de resort Ecaterina Andronescu.

”Am venit cu lista celor 76 de şcoli care au grupuri sanitare în curte şi care vor primi resursele necesare să scăpăm de acest lucru care, evident, că nu ne place şi de ce riscuri presupune această situaţie. Voi lăsa lista cu şcolile şi sumele aferente domnului inspector general care le transferă apoi către primari, pentru că sumele provin de la Ministerul Educaţiei. (…) Se va face un sistem modular lângă şcoală. (…) Noi avem 65 de milioane de lei în bugetul nostru pentru a rezolva această problemă şi trimitem sumele prin inspectorat care, apoi, trimite la primăriile responsabile cu acest subiect. Noi avem obligaţia doar de a asigura resursele”, a spus ministrul Educaţiei.

Andronescu a menţionat că aceste module vor avea toate dotările necesare unui grup sanitar la standarde de igienă, iar acolo unde nu există canalizare primarii se vor implica pentru a se realiza fose septice.

Ministrul Educaţiei nu a putut spune suma ce va fi alocată pentru judeţul Suceava, precizând doar că există în buget suma de 65 de milioane de lei pentru un număr de 1.100 de şcoli din ţară care au solicitat finanţare cu această destinaţie. AGERPRES