Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, şi-au găsit un loc de muncă, la finalul studiilor, în specialitatea absolvită, a declarat decanul instituţiei de învăţământ superior, Gelu Ovidiu Tirian, cu prilejul ceremoniei de deschidere a noului an universitar.

„Peste 80% dintre absolvenţii FIH şi-au găsit un loc de muncă în domeniul absolvit, ceea ce demonstrează calitatea procesului de învăţământ din facultatea noastră. Acest lucru este reliefat şi de faptul că în numărul de studenţi care se pregătesc în specializările facultăţii noastre este relativ constant, în fiecare an, chiar dacă cel al elevilor absolvenţi de liceu se află în scădere”, a declarat Gelu Ovidiu Tirian.

Cu un total de aproximativ 700 de studenţi, facultatea oferă posibilitatea tinerilor să se pregătească în specializări de licenţă din domeniile de inginerie, autovehicule rutiere şi informatică industrială, precum şi în programe de masterat.

În ceea ce priveşte noul an universitar, în anul I s-au înscris 170 de studenţi, care vor învăţa în cadrul mai multor specializări, cum ar fi cele de Autovehicule Rutiere, Ingineria Mediului sau Informatică Industrială.

La festivitatea de deschidere au luat parte autorităţi locale şi judeţene, care au subliniat rolul important pe care o instituţie de învăţământ superior îl are în dezvoltarea comunităţilor locale.

„Dezvoltarea comunităţii academice este un deziderat ce trebuie să se regăsească pe agenda oricărui decident public. În ceea ce mă priveşte, comunitatea academică hunedoreană se va bucura de întreaga mea deschidere şi colaborare. Dezvoltarea judeţului nostru depinde de pregătirea de specialitate a cât mai multor tineri care vor deveni o resursă umană importantă într-o economie hunedoreană modernă, după ce vor fi obţinut diplomele care le atestă înalta calificare”, a spus prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a apreciat faptul că în cadrul facultăţii se dezvoltă o importantă componentă de cercetare ştiinţifică.

„Am fost şi suntem interesaţi de modul cum decurge procesul de învăţământ, dar şi cum se dezvoltă componenta de cercetare ştiinţifică la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. Rezultatele de până acum dovedesc faptul că FIH este o instituţie de învăţământ serioasă, bine cotată în cercurile academice şi ştiinţifice”, a afirmat şeful CJ Hunedoara.

Studenţii FIH au la dispoziţie un cămin cu 120 de locuri şi o cantină unde pot lua masa. AGERPRES