bacalaureat6.jpgPeste 80% dintre elevii din judeţul Botoşani care au fost declaraţi respinşi la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat au contestat notele primite, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar Carmen Nechita.

Potrivit acesteia, la nivelul judeţului au fost înregistrate 1.302 contestaţii, în condiţiile în care numărul total al candidaţilor care nu au fost admişi la Bacalaureat a fost de 1.562. Cele mai multe dintre contestaţii privesc notele la tezele susţinute la Limba română şi Matematică.

„Acum, sunt picaţi, sunt cu note de 1, de 1,50, 2 şi atunci la multe discipline cu note de 1 nu are niciun rost să mai facă contestaţii”, a declarat Nechita. Oficialii Inspectoratului Şcolar susţin că recorectarea tezelor va începe marţi, la Liceul cu Program Sportiv, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie.

La nivelul judeţului Botoşani, rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a fost de 56%. Din totalul celor 3.641 de elevi care au susţinut examenul, doar 1.997 au fost declaraţi admişi. AGERPRES