Rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), Ioan Bondrea, a anunţat că s-au realizat investiţii de 900.000 de lei în toate căminele studenţeşti, unde, din acest an, cei aproximativ 2.000 de studenţi beneficiază de acces la Internet gratuit şi aceleaşi tarife la cazare ca şi anul trecut. „S-au realizat lucrări de modernizare a instalaţiilor sanitare în căminul 1 la etajele 2 şi 3, valoarea lucrărilor fiind de 500.000 lei. De asemenea, în căminul 2 a fost schimbat tot mobilierul, o investiţie care se ridică la suma de 300.000 lei. Am achiziţionat aparatură pentru cele două spălătorii, în valoare de 120.000 lei, dar lucrări de reparaţii s-au realizat şi în celelalte cămine, toate investiţiile fiind realizate din buget propriu”, a exemplificat conf. univ. dr. Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct al ULBS.

Conducerea ULBS s-a plâns de calitatea lucrărilor de modernizare efectuate de constructori, dar le promite studenţilor camere curate în cămine, cu acces la Internet, unele cu mobilier nou şi chiar şi cu aer condiţionat. „Am avut lucrări în toate căminele. Din păcate, ne confruntăm cu aceeaşi calitate proastă a lucrărilor efectuate de diferiţi constructori, iar asta derivă din proasta înţelegere a ceea ce înseamnă în caietele de sarcini şi licitaţiile preţul cel mai scăzut. Sigur, dacă sunt întrebaţi constructorii, vor spune că la ce bani primesc de la universitate, aceasta este calitatea lucrărilor. Probabil că realitatea este undeva la mijloc. Dar, important pentru noi este să îi aşteptăm pe studenţi în condiţii bune, în condiţiile în care tarifele nu s-au modificat. Ba, mai mult, din acest an studenţii vor avea inclus în tariful de cazare şi internetul”, a precizat rectorul Ioan Bondrea.

ULBS deţine 30 de garsoniere pe care le pune la dispoziţia studenţilor contra sumei lunare de 670 de lei. Studenţii care stau singuri în camera de cămin plătesc lunar 540 de lei, iar cei care stau câte doi într-o cameră de cămin, suma 290 de lei. Cele mai multe solicitări din partea studenţilor, în ultimii ani, sunt pentru camere cu un singur loc sau cu două locuri, în cămine.

Zilnic, la cantina universităţii sibiene servesc masa 1.200 de studenţi, care beneficiază de meniul zilei, în care este inclusă o ciorbă şi felul doi, la preţul de 10 lei. AGERPRES