A fost aprobat calendarul examenului de Bacalaureat: prima probă va avea loc pe 22 iunie

Calendarul examenului de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, prima probă, cea la Limba şi literatura română, urmând să aibă loc pe 22 iunie.

Proba scrisă pentru titularizarea în învăţământ va avea loc în data de 15 iulie

Proba scrisă pentru titularizarea în învăţământ va avea loc în data de 15 iulie, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, a informat, luni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

A fost aprobat calendarul desfăşurării admiterii la liceu: repartizarea computerizată va avea loc pe 10 iulie

Noul calendar privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020 - 2021 a fost aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, repartizarea computerizată urmând a avea loc pe 10 iulie.

Ordin al ministrului Educaţiei privind probele specifice susţinute de elevii secţiilor bilingve francofone

Ministrul Educaţiei a emis un ordin privind organizarea şi desfăşurarea probelor specifice susţinute de elevii secţiilor bilingve francofone în vederea obţinerii menţiunii speciale "secţie bilingvă francofonă" pe diploma de Bacalaureat în anul şcolar 2019 - 2020.

Candidaţii la definitivat pot solicita recunoaşterea notei obţinute la ultima inspecţie la clasă

Candidaţii la definitivat, care nu au susţinut prima inspecţie de specialitate în cadrul examenului, pot solicita Inspectoratului şcolar recunoaşterea notei obţinute la ultima inspecţie la clasă, care a fost ţinută în calitate de cadru didactic calificat, prevede Metodologia-cadru.

O IDEE în vremea pandemiei: Ne cunoaştem mai bine, suntem mai toleranţi

În această primăvară, Asociaţia Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie a deschis şcoala pentru toţi copiii, părinţii şi profesorii, dar în mediul online.

SNSPA anunță admitere online la masterate; înscrierile încep pe 28 mai

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează admiterea la programele de masterat, online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro, iar înscrierile vor începe joi.

Premieră în România: Bibliotecă online de lecţii multimedia interactive

O bibliotecă utilă elevilor și profesorilor - conținut educațional digital pentru învățare, portal educațional dedicat (utilizarea este permisă liber) – este acum disponibilă la adresa https://eduonline.roedu.net/.

Consiliul Naţional al Elevilor: Este nevoie de certitudine pe plan educaţional

Consiliul Naţional al Elevilor transmite Guvernului că este nevoie "de certitudine" pe plan educaţional, elevii fiind afectaţi de fiecare mesaj public "contradictoriu" lansat de decidenţii din domeniu.