O clasă profesională în sistem dual, care va pregăti 28 de electricieni, va fi înfiinţată, în anul şcolar viitor, la Colegiul Tehnic Mircea Cristea din Braşov, contractul de parteneriat între Primărie, reprezentanţii firmei private şi cei ai instituţiei de învăţământ urmând să fie semnat pe 18 aprilie.

„Mă bucur că sunt unităţi de învăţământ în Braşov care au înţeles că obiectivul lor trebuie să fie pregătirea elevilor pentru cerinţele pieţei muncii, astfel încât să le ofere acestor copii un viitor în acest oraş. Conducerea Colegiului Mircea Cristea a reuşit ca, în două luni, să convingă două companii importante să susţină financiar pregătirea acestor elevi. (…)Înfiinţarea şcolilor profesionale în sistem dual este un proiect necesar pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, pentru că o resursă umană bine pregătită profesional creşte atractivitatea unei zone din punctul de vedere al investitorilor. În acelaşi timp, cum am spus de multe ori, este un proiect de suflet pentru mine, în care cred foarte mult”, a spus primarul Braşovului, George Scripcaru.

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud SA este a doua companie, după Engie, care va califica, la Colegiul Mircea Cristea, 28 de tineri, pentru meseria de electrician exploatare joasă tensiune.

Elevii acestei clase vor beneficia, pe lângă bursa de stat de 200 lei/lună, de o bursă de 500 lei/lună şi burse de merit de 200 de lei/lună, precum şi o masă zilnică din partea companiei. De asemenea, au siguranţa angajării după terminarea cursurilor. AGERPRES