palatul_copiilor.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale, împreună cu inspectoratele şcolare şi universităţile din ţară organizează, în zilele de 14 şi 15 iunie, la Palatul Naţional al Copiilor, cea de-a II-a ediţie a Congresului Educaţiei. Potrivit unui comunicat de presă al MEN remis miercuri, la eveniment vor fi prezente personalităţi din lumea educaţiei româneşti, dar şi reprezentanţi ai sistemelor de educaţie din Europa.

Temele aflate în discuţie vor acoperi toată aria de interes a domeniului educaţie – de la clasa pregătitoare şi reinserţia în şcoală a copiilor din familii defavorizate social, până la învăţământ superior şi formare continuă de-a lungul vieţii.

„Congresul îşi propune să fie o platforma de dezbatere pentru oamenii şcolii şi pentru toţi aceia care sunt preocupaţi de bunul mers al educaţiei. Prin Congresul Educaţiei, MEN doreşte să creeze o agora a sistemului de învăţământ românesc, în cadrul căreia să fie expusă şi discutată agenda publică a tuturor sectoarelor din educaţie”, se arată în comunicat.

Prima ediţie a Congresului Educaţiei a avut loc în timpul mandatului ministrului Liviu Maior (1992 -1996), care va fi invitat special al evenimentului. AGERPRES