Luând în considerare contextul epidemiologic actual, cea de-a doua ediţie a Simulării Concursului de Admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi se va desfăşura online, în weekend-ul 30-31 mai 2020. Înscrierile au loc în perioada 11-24 mai.

“Nu am vrut să renunţăm la acest proiect, pentru că este important să le oferim candidaţilor şansa de a-şi testa cunoştinţele înainte de concursul de admitere, astfel că această sesiune se va desfăşura online. Este cea mai bună soluţie găsită de organizatori şi îi felicit pentru eforturile depuse, iar viitorilor candidaţi le urez succes”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Aflat la a IX-a ediţie şi înregistrând un număr de peste 1600 de participanţi la ediţia din martie 2020, acest proiect educaţional îşi propune să testeze cunoştinţele candidaţilor şi să-i obişnuiască cu rigorile examenului pe care aceştia îl vor susţine în data de 26 iulie 2020.

“Această ediţie a Simulării Concursului de Admitere presupune colaborarea Comitetului de Organizare cu o platformă specializată în susţinerea de testări online. S-a decis parteneriatul cu QuestMed, o aplicaţie web care permite crearea şi distribuirea tezei pe care candidaţii o vor avea de completat. Candidaţii se vor înscrie pe site-ul nostru şi vor fi direcţionaţi automat pe platforma online, unde li se va genera un cont cu user şi parolă. Cu acestea se vor loga în momentul simulării”, a declarat Miruna Ungureanu, preşedinte SSMI.

Concursul propriu-zis constă în susţinerea unui test grilă sub forma unui formular online cu întrebări concepute şi redactate exclusiv de către cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi. Timp de 3 ore, candidaţii vor rezolva întrebările de tip complement simplu cu informaţii din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele şi clasele de liceu. Taxa de participare este în cuantum de 30 de lei.

Proiectul se află sub tutela Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi, fiind rezultatul colaborării strânse dintre Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi, Societatea Studenţilor Farmacişti Iaşi, Societatea Studenţilor Stomatologi Iaşi, Asociaţia Studenţilor Bioingineri Iaşi şi Societatea Studenţească de Chirurgie din România, filiala Iaşi. Scopul acestuia este de a-i ajuta pe candidaţi să se acomodeze cu atmosfera de examen şi stricteţea acestuia şi să-şi testeze cunoştinţele acumulate până în momentul respectiv.

Simularea Concursului de Admitere este deschisă pentru toţi elevii ciclului liceal, precum şi pentru alte persoane care doresc să se înscrie la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi care au urmat un ciclu de învăţământ secundar superior (liceu sau colegiu).

Participanţii au posibilitatea de a susţine concursul la o anumită specializare, având opţiunea să aleagă dintre mai multe discipline propuse în metodologia pentru examen, cu ponderea întrebărilor din disciplina obligatorie de minim 60%. Astfel, pentru specializările Medicină şi Medicină Dentară, candidaţii vor susţine o probă obligatorie la Biologie clasa a XI-a şi o probă la alegere: Fizică sau Chimie Organică. Pentru specializarea Farmacie, disciplina obligatorie este Chimie Organică, iar cea la alegere este Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a. Specializarea Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare necesită susţinerea concursului la Biologie clasa a XI-a, în timp ce Bioingineria Medicală oferă opţiunea participanţilor de a alege proba de concurs între Biologie clasa a XI-a sau Matematică. Pentru Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară şi Asistenţă de Profilaxie Stomatologică, disciplinele de concurs disponibile sunt Chimie Organică sau Biologie, clasa a XI-a.

Rezultatele şi baremele de corectare vor fi publicate în data de 31 mai 2020, după finalizarea ambelor sesiuni de examinare, pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro/. Contestaţiile se pot face în primele 4 ore de la finalizarea examenului din data de 31 mai, printr-o cerere tipizată ce va fi afişată pe pagina oficială de Facebook a Simulării Concursului de Admitere, la finalul celor 3 ore de concurs. Aceasta va fi completată de candidat şi trimisă la adresa de mail simulareadmitere@ssmi.ro. AGERPRES