A doua etapă a repartizării computerizate în licee are loc vineri

bacalaureat9.jpgCea de-a doua etapă de repartizare computerizată a candidaţilor în învăţământul liceal de stat va avea loc vineri iar depunerea dosarelor, între 23 şi 25 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

La a doua etapă a repartizării computerizate pot participa candidaţii din seria curentă, indiferent de vârstă, şi cei din seriile anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la 11 septembrie 2011 inclusiv şi care se află în una dintre situaţiile următoare: au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii 2011, postată pe site-ul MECTS, candidaţii care nu au participat la prima etapă de repartizare au completat fişa de opţiuni în perioada 14-19 iulie. În aceeaşi perioadă, au completat o nouă fişă de opţiuni candidaţii care au participat la prima etapă, dar au rămas nerepartizaţi.

Candidaţii respinşi la probele de aptitudini şi candidaţii care au participat la probele de verificare a cunoştinţelor de limba maternă sau modernă au completat, de asemenea, opţiunile în 19 iulie şi participă la repartizarea computerizată. Cea de-a treia repartizare computerizată în licee va avea loc între 5 şi 7 septembrie.

Din 193.894 elevi care au depus opţiuni, la prima etapă (12 iulie) au fost repartizaţi 191.783 iar 2.111 candidaţi nu au putut fi repartizaţi, deoarece au completat prea puţine opţiuni în fişa de admitere (1,09% din total). AGERPRES