camera_supraveghere.jpgPeste 2.300 de absolvenţi de liceu din judeţ Buzău vor participa, la sfârşitul lunii august, la a doua sesiune a Bacalaureatului, toate centrele de examen urmând să fie supravegheate în totalitate cu camere web.

‘La sesiunea de toamnă a Bacalaureatului vor participa peste 2.300 de absolvenţi de liceu, numărul exact va fi stabilit după susţinerea examenelor de corigenţă. Faţă de prima sesiune, când doar o treime din probele de examen au beneficiat de camere de supraveghere, de data aceasta centrele de examen vor fi supravegheate video în totalitate’, a declarat, miercuri, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian.

Sesiunea a doua a Bacalaureatului va începe în perioada 22-26 august cu susţinerea probelor de competenţe lingvistice şi digitale, pentru cei care nu au participat la acestea din cauza corigenţelor sau a situaţiilor şcolare neîncheiate, după care vor urma probele scrise la Limba şi literatura română, pe 29 august, urmată de proba de profil, pe 31 august, şi proba la alegere, pe 2 septembrie.

La prima sesiune, încheiată pe 8 iulie, în judeţul Buzău 54% dintre absolvenţii de liceu au promovat Bacalaureatul, din cei 3.937 de candidaţi înscrişi, 1.794 nu au luat note de promovare. AGERPRES