Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a aprobat bugetul destinat perfectionarii si formarii continue a cadrelor didactice pe 2008, potrivit site-ului ministerului. Bugetul este de 25,1 milioane lei.
Totodata, s-a aprobat si alocarea sumei de 10,68 milioane lei pentru derularea activitatilor de perfectionare si de formare continua a cadrelor didactice prin programe prioritare ale ministerului.
Pentru perfectionarea cadrelor didactice de limba germana vor fi destinati 220.000 lei, prin Centrul pentru Formare Continua in Limba Germana de la Medias.

Potrivit MECT, repartizarea fondurilor pe judete s-a facut in functie de numarul de cadre didactice inscrise la perfectionarea prin grade didactice; a celui al cadrelor didactice planificate la perfectionarea periodica, respectiv, pe baza sumelor solicitate de inspectoratele scolare si a programelor initiate de minister pentru formarea continua a profesorilor.

Potrivit datelor ministerului, la perfectionarea prin grade didactice sunt inscrise 42.050 cadre didactice, iar la perfectionarea periodica sunt planificate 56.099 cadre didactice. Numai in Capitala sunt planificate pentru formare 5.708 cadre didactice.