A fost inaugurat Institutul de Tehnologie al UBB Cluj-Napoca

inaugurare_it_ubb.jpgInstitutul de Tehnologie al Universitatii Babes-Bolyai a fost inaugurat oficial, pe 2 martie, in prezenta unui mare numar de cercetatori, reprezentanti ai mediului academic si studenti.
Infiintat in anul 2008, Institutul de Tehnologie are menirea de a promova cercetarile stiintifice cu caracter fundamental sau aplicativ, care pot fi folosite in unitatile proprii ale UBB sau in parteneriat cu intreprinderi economice.

Activitatea de cercetare se desfasoara, in prezent, in noua departamente, organizate pe directii de cercetare relevante in cadrul UBB, cu posibilitati de aplicare tehnologica. In cadrul Institutului, lucrarile de cercetare sunt axate pe tehnologia policristalinelor – nanostructurala si a materialelor amorfe -, pe cea a materialelor functionale, pe tehnologiile compozitiei materialelor si pe cele privind mediul inconjurator. Alte domenii prioritare sunt biotehnologiile, ingineria de proces, sursele de energie regenerabile, precum si marketingul si transferul tehnologic.

Activitatea de cercetare care se desfasoara in Institutul de Tehnologie este valorificata si prin programe didactice. Cercetarile efectuate in institut ofera conditii optime pentru derularea stagiilor de cercetare la nivel de licenta, master si doctorat. Institutul clujean va organiza cursuri de formare continua (specializari) in domeniile stiintifice abordate in programele sale. O componenta importanta a dinamizarii activitatii stiintifice din Institutul de Tehnologie va fi reprezentata de programele post-doctorale.