A fost lansat concursul “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță lansarea concursului “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, cara va fi premiat în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ediția a XI-a. Înscrierile pentru concurs au loc până pe 27 noiembrie 2019.

Pentru a se putea înscrie pentru una dintre cele opt categorii ale Premiilor LSRS, orice student sau absolvent român care a studiat în străinătate (inclusiv prin programele Erasmus) sau în țară, în decursul anului academic 2018-2019, trebuie să își depună candidatura (numai online), accesând https://bit.ly/2pxkfvm.

De asemenea, LSRS oferă posibilitatea ca, prin completarea unui formular de recomandare, orice persoană să poată nominaliza anonim, pentru Premiile LSRS 2019, studenți sau absolvenți români din străinătate și din țară. Formularul de recomandare este disponibil la: http://bit.ly/2lKMO6J

Jurizarea candidaturilor se realizează în două etape: etapa preselecției, în care laureații edițiilor precedente ale Premiilor LSRS decid finaliștii pentru fiecare categorie de concurs; și etapa finală, în care juriul, compus din personalități ale mediului academic și societății civile, desemnează câștigătorii Premiilor LSRS 2020. Accentul se va pune pe activitatea academică și pe activitățile extracurriculare.

În special pe plan academic, se vor lua în considerare rezultatele notabile și mențiunile speciale în domeniul de studiu, activitățile științifice, cum ar fi publicare de articole, cărți, lucrări în domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni științifice și creația artistică. Pentru activitățile extracurriculare vor fi luate în considerare atât activitățile sociale, cât și cele personale realizate în anul academic 2018-2019.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul celei de-a unsprezecea ediții a Galei Studenților Români din Străinătate, din 7 ianuarie 2020, ce va avea loc la Palatul Parlamentului. La eveniment vor participa studenți și absolvenți români, membri ai comunității academice din țară și străinătate, precum și personalități din diverse domenii de activitate. De asemenea, evenimentul va marca celebrarea celor unsprezece ani de activitate ai Ligii Studenților Români din Străinătate, dar și abordarea unei noi viziuni strategice a organizației, cu ocazia intrării în cea de-a doua decadă a existenței sale.

Pentru mai multe informații, accesați: https://lsrs.ro/gala-lsrs-2020/ sau vizitați www.facebook.com/lsrs.romania/.