A fost lansat proiectul de extindere a Colegiului “Elena Doamna” din Galati

scoala-in-reparatii.jpgConsiliul Local Galati si Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Est au lansat, luni, proiectul “Extindere Colegiu de industrie alimentara Elena Doamna si modernizarea utilitatilor existente”, finantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013.

City-managerul municipiului Galati, Florin Popa, si Luminita Mihailov, directorul ADR Sud-Est, au semnat contractul de finantare. Valoarea totala a proiectului este de 6.346.541,57 lei, asistenta financiara nerambursabila solicitata fiind de 5.232.625,71 lei (fara TVA).

Extinderea colegiului se va face in partea de sud a cladirii existente si va fi reprezentata de o constructie cu trei etaje avand aria construita desfasurata de 2.118 mp. Prin realizarea acestei investitii elevii vor beneficia de noi spatii didactice, respectiv sase sali de clasa, doua cabinete de limbi straine, biblioteca, sala de lectura, sala multimedia, spatii pentru aplicatii practice si sala de festivitati. De asemenea, proiectul prevede efectuarea de lucrari de reabilitare si modernizare a instalatiei de incalzire de la cladirea existenta si redimensionarea si inlocuirea retelelor exterioare de utilitati de apa, canalizare, gaze, energie termica, care sa asigure si necesarul cladirii noi.

“Sper ca examenul de Bacalaureat de anul viitor sa se desfasoare in noua constructie, in conditii optime si moderne, conform cerintelor europene”, a declarat Florin Popa. Luminita Mihailov a precizat ca investitia prin POR este benefica nu numai pentru elevi, ci si pentru cadrele didactice si managerii din invatamantul profesional si tehnic din judet si din zona sud-est, in calitate de centru-resursa.

“Realizarea investitiei va contribui si la desfasurarea in conditii optime a formarii profesionale continue a adultilor, ce isi desfasoara activitatea in sectorul industriei alimentare din regiune, Colegiul ‘Elena Doamna’ fiind autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor sa organizeze programe de calificare/ recalificare pentru ocupatii specifice”, a spus Mihailov. In prezent, numarul total de elevi inscrisi la aceasta unitate de invatamant este de 1.300, iar procesul educational este asigurat de un numar de 140 de salariati. Municipiul Galati se afla la semnarea celui de-al treilea contract de finantare prin POR, proiectele “Modernizare strada Basarabiei intre Piata Energiei si b-dul George Cosbuc” si “Modernizarea si reabilitarea Scolii nr. 38” aflandu-se in faze avansate de implementare.