Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti si cu Institutul de Antreprenoriat din cadrul Universitatii de Stiinte Aplicate din Frankfurt am Main, implementeaza, incepand cu luna octombrie 2009, un proiect pentru promovarea culturii antreprenoriale in randul studentilor: “Tineri antreprenori in spatiul European. Promovarea culturii si dezvoltarea competentelor antreprenoriale la studentii universitatilor private si
publice din Bucuresti, prin parteneriat transnational”.

Proiectul are o durata de 18 luni si este cofinantat din Fondul Social
European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni!”, Axa prioritara 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.1. “Promovarea culturii antreprenoriale”.


Proiectul – selectat in cadrul Programului OperaŃional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 cofinantat din Fondul Social European – se adreseaza studentilor care doresc si au potential de a initia o afacere pe cont propriu.


Prima etapa a proiectului va consta in formarea unei
echipe de formatori romani, trainerii fiind specialisti germani in dezvoltarea competentelor antreprenoriale. Ulterior, 108 studenti interesati sa-si deschida o afacere vor beneficia de sesiuni de formare si de consiliere – o sesiune sustinuta de expertii straini si doua sesiuni sustinute de echipa de formatori romani.

Pentru a promova o atitudine pozitiva fata de cultura antreprenoriala si a asigura continuarea activitatilor de incurajare a spiritului antreprenorial, in cadrul Universitatii Titu Maiorescu se deschide Centrul de Resurse Antreprenoriale, unde studentii interesati sa initieze o activitate pe cont propriu pot consulta literatura de specialitate, pot beneficia de consultanta si se pot inscrie in
programele de dezvoltare a competentelor antreprenoriale.

Programele de training si sesiunile de consultanŃa vor beneficia de expertiza de nivel european, unul dintre obiectivele proiectului fiind si transferal de bune practici si know-how de la Institutul de Antreprenoriat din Frankfurt. Astfel, prin grupul tinta ales, prin obiectivele si activitatile sale, universitatile partenere vin in intampinarea nevoilor studentilor care si-au manifestat interesul pentru a-si dezvolta propria lor afacere, facilitand astfel transferul de la scoala la viata profesionala.

Cei interesati pot obtine mai multe informatii de la dna Loredana Rapcea, Sef Cabinet Rector – Asistent de proiect (tel/fax: 021/3112297, mobil: 0727736005, email: loredana.rapcea@utm.ro) sau scriind pe adresa antreprenoriat@utm.ro.