Digital Bridge Association anunță lansarea platformei DGcademy, proiect finanțat de The Black Sea Trust for Regional Cooperation.

Digital Bridge Association își propune prin proiectul DGcademy să construiască punți și să consolideze legăturile dintre toți cei pasionați de o mai bună educație, între toți oamenii responsabili care folosesc cele mai noi metode și tehnologii pentru dezvoltarea aptitudinilor necesare economiei cunoașterii.

EURACTIV a împlinit anul acesta 15 ani de când e online .ro, iar Educația a fost printre secțiunile de start. Este momentul ca aceasta să devină interactivă. Versiunea beta a platformei a fost lansată pentru testare online pe 27 iulie anul acesta, de ziua aproximării π.

”Așa cum π este indispensabil în matematică, educația are nevoie, ca orice alt domeniu, de investiții. DGcademy este o platformă care include o componentă de vizualizare și sinteză a proiectelor de succes, oportunități de finanțare, astfel încât acestea să fie ușor de identificat prin localizare, criterii de căutare, filtre. Proiectele de succes pot fi finalizate sau în curs de implementare. Îi invităm pe cei care doresc să își înscrie proiectul de succes pe platformă să folosească platforma DGcademy, pe care vom continua să o îmbunătățim”, a declarat Manuela Preoteasa, Președinte Digital Bridge Association.

Platforma DGcademy are următoarele funcționalități:

–         EDUMAP: harta proiectelor relevante din educație

–         EDUFUNDS: instrument de solicitare finanțare și de promovare apeluri deschise ale finanțatorilor proiectelor educaționale

–         EVENIMENTE: calendarul evenimentelor din educație

–         PROIECTE DE SUCCES: promovarea proiectelor de impact

 

Plaforma DGcademy.com, parte a inițiativei DGcademy, a fost finanțată prin Black Sea Trust, o inițiativă a German Marshall Fund. Proiectul a început în 7 ianuarie 2019 și are o durată de 12 luni.

”Am selectat aplicația DGcademy pentru obiectivele de impact în domeniul educației, pentru că deschide sub o umbrelă comună oportunități multiple ale inițiativelor educaționale. Comunicarea despre proiectele relevante din educație susține cooperarea online, recunoașterea celor mai importanți actori în educație și atragerea sprijinului pentru susținerea proiectelor inovative”, spune a declarat Maria Florea, Program Officer, Black Sea Trust.

Platforma DGcademy este un pas important în acest efort, un instrument util pentru identificarea celor mai relevante proiecte, pentru crearea unei comunități a actorilor implicați în educație, un loc unde cererea întâlnește oferta în educație, unde nevoile sunt identificate iar mijloacele de acoperire a lor sunt descrise prin disponibilitatea granturilor și a altor surse de finanțare.

Platforma DGcademy este o resursă pentru organizațiile care au nevoie de sprijin și un mijloc de a construi parteneriate solide pentru corporații și companii care doresc să se implice în educație. Prin poveștile de succes care vor fi promovate pe platformă se va evidenția impactul investițiilor în educație iar actori de succes vor fi un exemplu de urmat.