Profesorul Mihai Obreja a fost numit, prin ordin al ministrului Educaţiei, în funcţia de inspector şcolar general al judeţului Neamţ. Învestirea în funcţie a noului inspector şcolar general a fost făcută de prefectul George Lazăr. „Să aveţi chibzuinţa să duceţi învăţământul din Neamţ pe un loc fruntaş în România”, a declarat prefectul George Lazăr la învestitura noului inspector şcolar general.

„Am venit aici fără mândrie şi prejudecată, fără patimă. Sunt un om de echipă dar exigent în ceea ce fac. Cred că am abilităţile şi competenţele necesare pe care să le valorific aici astfel încât, împreună să schimbăm percepţia din spaţiul public al învăţământului, în general, şi al învăţământului nemţean, în special. Să ne canalizăm pe creşterea calităţii educaţiei, pe performanţă şi pe marea performanţă. Sunt adeptul învăţământului pentru cei mulţi şi mă interesează ce se întâmplă cu toţi

copiii, nu doar cu cei din şcolile urbane sau din şcolile foarte bune”, a declarat inspectorul şcolar general Mihai Obreja.

Fostul inspector şcolar general, profesorul Elena Laiu, a revenit pe funcţia de inspector şcolar general adjunct. „Îi urezun bun venit domnului inspector general Mihai Obreja în echipa ISJ, o echipă de oameni profesionişti cu care am colaborat şi lucrat şi am realizat lucruri frumoase şi constructive pentru învăţământul nemţean. Sunt convins că vom avea proiecte şi vom dezvolta învăţământul judeţean”, a declarat Elena Laiu.

Mihai Obreja este profesor de economie la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ. AGERPRES