Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iași organizează în perioada 7 – 12 septembrie 2017, admiterea de toamnă.  În acest interval de timp, candidații vor putea depune dosarele pentru învăţământul cu frecvenţă, atât pentru studiile universitare de licenţă, cât şi pentru masterat, programul de înscrieri fiind cuprins între orele 8.00 – 16.00. Pentru această sesiune, USAMV Iași scoate la concurs: 77 de locuri la Facultatea de Agricultură,  69 de locuri la Facultatea de Horticultură și 77 de locuri la Facultatea de Zootehnie, iar din numărul total de locuri, 116  sunt la buget.

Persoanele interesate de învăţământul la distanţă (ID) se pot înscrie în intervalul 12 – 21 septembrie 2017. Pentru admiterea la ID sunt disponibile câte 75 locuri la specializările: Agronomie, Inginerie economică în agricultură şi Horticultură, iar candidaţii interesaţi de cursurile Facultăţii de Zootehnie au la dispoziţie 50 de locuri.

Admiterea se face fără probe de examen, pentru toate domeniile. Criteriile de admitere sunt notele obținute la Bacalaureat: 50 % nota la Limba şi literatura română şi 50 % nota la o altă  probă scrisă, la alegere. Taxa de înscriere este de 150 lei. Mai multe detalii pe www.uaiasi.ro/admitere, https://www.facebook.com/uaiasi/. Informații se pot obține şi prin telefon la numărul 0232 407 479 sau pe e-mail, la adresa admitere@uaiasi.ro.

De precizat este faptul că și pentru această sesiune, există posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line pe platforma dedicată acestei activități, disponibilă pe site-ul universității. De asemenea, și candidații care optează pentru învățământul la distanță pot beneficia de această facilitate. După afișarea rezultatelor, candidații care au obținut un loc la facultatea dorită, trebuie să se prezinte la sediul USAMV Iași pentru încheierea contractelor de studiu. Înscrierea la admiterea pentru studiile universitare de doctorat este programată pentru perioada 4 – 22 septembrie 2017.