univ_dunarea_galati.jpgPeste 80 de specialisti din opt tari au participat, joi, la Galati, la deschiderea celei de-a IV-a editii a Conferintei internationale tehnologii si materiale avansate-Ugal Mat 2009.

Potrivit purtatorului de cuvant al Universitatii Dunarea de Jos din Galati, Luiza Serbanescu, conferinta este organizata de Facultatea de Metalurgie si Stiinta Materialelor, iar la ea participa, timp de doua zile, specialisti in domeniu din Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Israel, Republica Moldova, Portugalia, Slovacia, Ucraina si Romania.

”Devenita deja o traditie in domeniul tehnologiilor si materialelor avansate, Ugal Mat 2009 isi propune sa creeze cadrul organizat pentru un schimb de idei, experienta si informatii intre specialistii din invatamant, cercetare si proiectare, cu referire speciala la problemele privind elaborarea si procesarea materialelor conventionale si avansate in Romania”, a declarat Serbanescu.


In ziua inaugurala, Senatul Universitatii ‘Dunarea de Jos’ a acordat titlul academic de Doctor Honoris Causa profesorului Francisco Manuel Braz Fernandes de la Facultatea de Stiinte si Tehnologii, Universitatea Nova din Lisabona, Portugalia, pentru contributia in stiinta si in dezvoltarea colaborarii stiintifice si de invatamant cu Facultatea de Metalurgie si Stiinta Materialelor din Galati.


Francisco Manuel Braz Fernandes este un vechi colaborator al Facultatii de Metalurgie si Stiinta Materialelor, un numar important de cadre didactice si studenti de aici realizand lucrari de cercetare in colaborare sau sub indrumarea acestuia. El a contribuit decisiv la implementarea in cadrul Facultatii de Metalurgie de la Galati a cercetarilor in domeniul materialelor avansate cu memoria formei, a dezvoltarii si caracterizarii materialelor nanostructurate. AGERPRES