Peste 250 de cadre didactice din principalele unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani au protestat, din nou, joi, în faţa Prefecturii. Ei au mărşăluit în tăcere în Piaţa Revoluţiei, în semn de protest faţă de neacordarea salariilor aferente lunii februarie.

„Noi ne plimbăm şi arătăm că existăm. Nu protestează nimeni. Nu este niciun miting. Nu dorim să strigăm, nu dorim să ţipăm, ci doar să arătăm că existăm”, a declarat liderul sindical de la Colegiul Naţional „AT Laurian”, Corneliu Rusu Apopei.

Profesorii ies în stradă pentru a patra zi consecutiv după ce revendicările lor nu au fost soluţionate. Ei au primit o propunere din partea autorităţilor de a beneficia de un avans la salariu de 500 de lei pentru fiecare cadru didactice, iar diferenţa de salariu să fie acordată în aprilie, însă oferta a fost refuzată. Numărul profesorilor care au decis, joi, întreruperea cursurilor este cel mai mare de la debutul protestelor. Greva are loc joi în 24 de unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani. Preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, a depus, joi, la Primăria Botoşani, o cerere de autorizare a două mitinguri pentru zilele de vineri şi luni, de la ora 12,00. AGERPRES