Cea de-a treia ediţie a competiţiei ”Profesorul Anului” a fost câştigată, la fel ca şi în anii precedenţi, de o profesoară de informatică. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Gheorghe Borovină, a declarat, marţi, că informatica este domeniul care, în ultimii ani, a adus acestui judeţ premii la olimpiadele internaţionale, astfel că este de aşteptat că aceşti îndrumători să fie desemnaţi drept câştigători ai competiţiei.

Iulia Lincan este profesoară de informatică la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” (CNMV) din municipiul Ploieşti, performanţa elevului Marin Tiberiu fiind cea care i-a adus acesteia titlul de ”Profesorul Anului”.

Potrivit lui Borovină, anul trecut, Marin Tiberiu, care era elev în clasa a VIII-a a CNMV, a obţinut premiul al treilea la Balcaniada de informatică, iar acum olimpicul studiază la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Atât profesorul îndrumător, cât şi elevul au primit, din partea unui sponsor, câte un laptop performant, ca răsplată pentru rezultatele obţinute împreună. Iulia Lincan este profesoară de informatică în cadrul CNMV de cel puţin 15 ani.

Primele două ediţii ale acestui eveniment au fost câştigate de profesoarele de informatică Daniela Lica şi Luminiţa Râpeanu de la colegiile ”I. L. Caragiale” şi ”Mihai Viteazul” din Ploieşti. AGERPRES