UNICEF în România, Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională (CEDP) și ReadyNation România organizează miercuri, 16 mai, cea de-a treia ediție a Conferinței pentru promovarea educației timpurii. Tema din acest an a conferinței este: „Primele 1000 de zile din următorii 100 de ani. Educația timpurie, o șansă pentru competitivitatea României”.

Conferința își propune să identifice modalitățile optime de promovare a investiției în educația timpurie, având în vedere beneficiile sociale pe care le aduce aceasta, în prezent și în viitor, inclusiv pentru piața muncii. Evenimentul va facilita dialogul între reprezentanți ai Guvernului, ai Parlamentului, ai mediului academic și de afaceri mai ales în contextul adoptării de către Camera Deputaților a proiectului de lege care acordă creșelor statutul de unitate de învățământ, permițând finanțarea centralizată a acestora.

Totodată, evenimentul aduce la București unii dintre cei mai cunoscuți experți internaționali, cum ar fi Mark Alter, profesor de Psihologia Educației la New York University, desemnat în top 50 cei mai influenți profesori în domeniul educației, și Paula Hunt, expert UNICEF în educație incluzivă, cu peste 20 de ani de experiență în domeniu.

Educația timpurie, în special până la vârsta de cinci ani, reprezintă fundația pentru o societate prosperă. 90% dintre structurile neuronale ale creierului se dezvoltă până la vârsta de trei ani, iar gradul de pregătire pentru etapa educaţiei ante-preșcolare are un impact puternic asupra cunoştinţelor şi abilităţilor formale pe care copilul le va dobândi în clasele primare. James Heckman, laureat al premiului Nobel pentru economie, a demonstrat că investirea unui singur dolar în educație timpurie aduce un beneficiu societății de 7 dolari, arătând astfel că cele mai rentabile investiții sunt cele în educația timpurie.

Conferința va avea loc la Banca Națională a României – Sala de Conferințe “Mitiță Constantinescu”, miercuri, 16 mai 2018, începând de la ora 9:00.