Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Asociaţia „Divers”, derulează până pe 1 iunie a VIII-a ediţie a Concursului naţional intercultural „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor”. Potrivit MEN, faza naţională a concursului va avea loc la Slatina în perioada 25 mai -1 iunie.

La concurs vor putea participa elevii cu vârste între 10-16 ani, fiecare echipă având în componenţă, în mod obligatoriu, fete şi băieţi. Organizatorii precizează că fiecare echipă trebuie să cuprindă elevi care provin din rândul a cel puţin două etnii. Probele concursului vor cuprinde la proba de teorie întrebări de tip test grilă din istorie, cultură, tradiţii, educaţie civică şi valori iar la proba artistică – probă de teatru, poezie, dans, muzică, proză.

„Această probă necesită creativitate şi interacţiune din partea întregii echipe, pentru a se reflecta colaborarea membrilor acesteia. În program trebuie inclusă, în mod obligatoriu, minimum o limbă, alta decât limba română, care să fie limba unei minorităţi naţionale din România. În cazul dansurilor, trebuie să participe toată echipa, şi nu numai cei dintr-o anumită etnie”, precizează organizatorii.
Fiecare participant (elev, îndrumător artistic, însoţitor) va primi câte o diplomă de participare din partea ISJ OLT şi din partea Asociaţiei „Divers”, echipele câştigătoare la faza naţională vor primi diplome şi premii în bani din partea MEN iar îndrumătorii artistici, diplome. Informaţii suplimentare şi fişa de înscriere pot fi descărcate de pe pagina web a Asociaţiei „Divers” www.divers.org.ro sau, la cerere, pot fi trimise de Asociaţia „Divers”. AGERPRES