Facultatea de Inginerie a Universităţii “Petru Maior” din Tîrgu Mureş, anunţă Conferinţa INTER-ENG 2017, a cărei deschidere va avea loc joi, 5 octombrie, de la ora 9:30, în Aula Magna, str. Nicolae Iorga, nr. 1, Tîrgu-Mureș. Conferinţa Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2017” este la a unsprezecea ediție, de la debutul său care a avut loc în anul 2003.

Ediţia din acest an, organizată în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România şi Zagazig University Egypt, reunește participanți din 14 țări de pe 3 continente: Algeria, Bulgaria, Egipt, Grecia, Ungaria, India, Iran, Malaezia, Maroc, Polonia, România, Federația Rusă, Spania, Tailanda specialişti din domeniul ingineriei şi din domenii adiacente, din comunitatea academică românească şi mondială, precum și de la universităţile tîrgumureşene: Universitatea „Petru Maior”, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea „Sapientia”.

În decursul celor zece ediţii derulate cu succes până în prezent, conferința şi-a câştigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene, reuşind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a ştiinţei şi cercetării. Organizarea ediţiei 2017 a conferinței este susţinută şi cofinanţată de importante instituţii publice şi private, precum Consiliul Județean Mureş, care încurajează manifestările ştiinţifice şi de cercetare cu o semnificativă aplicabilitate practică.

Conferinţa Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2017” reprezintă un important forum profesional şi ştiinţific organizat de către Facultatea de Inginerie a Universităţii „Petru Maior” din Tîrgu Mureş care a devenit, de la o ediţie la alta, un eveniment de referinţă în viaţa ştiinţifică a oraşului prin numărul crescând al specialiştilor români şi străini participanţi. În această ediție a conferinței sunt prezentate 147 lucrări științifice, distribuite pe 14 secțiuni, pe durata a două zile, tema principală a conferinței fiind: „Tendințe globale în tehnologiile de fabricație care creează o cale către inovațiile de mâine”.

Lucrările conferinţei sunt publicate în prestigioasa revistă Procedia Manufacturing, editată de Elsevier, fiind indexată în bazele de date Scopus, Science Direct și evaluată de Clarivate Analytics Web of Science – Thomson Reuters Conference Proceedings Citation Index.

Keynote speakers ai conferinței Inter-Eng 2017 sunt:

Dr. Jaione Ganzarain – Facultatea de Inginerie, Universitatea Mondragon din Bilbao, Spania

Prof. dr. ing. Abdelazim M. Negm – Centrul de criză și dezastre din cadrul Universității Zagazig, Egipt

Prof. Khalil Khalili – Departamentul de Inginerie Mecanică, Universitatea din Bijand, Iran

Dr. habil. László Kovács – Departamentul de Tehnologia Informației, Universitatea din Miskolc, Ungaria

Juan Pedro Arruebarrena – Alcorta Forging Group, Spania

Dr. Mahmoud Abdel Daiem – Departamentul de Ingineria Mediului, Facultatea de Inginerie, Universitatea Zagazig, Egipt.