afis-lyceum-2011.jpgCasa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, cu sprijinul Primăriei municipiului Botoşani, organizează, în perioada 9-14 mai, cea de a XV-a ediţie a Festivalului de teatru „Lyceum”, rezervat elevilor de liceu.

‘Este un festival care se adresează amatorilor. Noi ne dorim să aducem cât mai mulţi copii pe scenă, ca să le determinăm comportamentul atât ca artişti, cât şi ca spectatori. Ne dorim revigorarea activităţii teatrale, oferindu-le copiilor un spaţiu corespunzător să se manifeste. Este o rampă de lansare foarte bună pentru viitorii actori’, a declarat, directorul CCS, Valentin Rău.

La aceasta ediţie sunt înscrise şapte trupe de teatru de la Colegiul Naţional ‘AT Laurian’ Botoşani, Grupul Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani, Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu” Botoşani, Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani, Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Flămânzi, Colegiul Naţional ‘Mihai Eminescu’ Botoşani şi Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani.
Spectacolele vor avea loc în fiecare zi, de la orele 16,00 şi 18,00, iar gala laureaţilor se va desfăşura, sâmbătă, 14 mai, de la ora 15,00. AGERPRES