Anul academic a început la Universitatea ”Danubius” din Galați cu o nouă poveste de succes a unei absolvente a Facultății de Drept care a reușit să își atingă visul, acela de a deveni notar. Ce a fost mai greu a trecut, examenul pentru care s-a pregătit ca și când ar fi fost ”un job”. Acum urmează doi ani de stagiatură la Institutul Notarial Român și apoi examenul de definitivat.
Teodora-Jeanina Micu a fost nerăbdătoare să împărtășească această reușită cu ceilalți colegi ai săi din promoția 2015, dar în special cu studenții și absolvenții care nu îndrăznesc să încerce, lăsându-se manipulați de tot felul de îndoctrinări – clișeu – referitoare la exigența sau corectitudinea acestui examen. De aceea, Teodora, care, până nu demult era o oarecare tânără, dintr-o familie de oameni modești, este un exemplu care merită promovat pentru că a reușit să dărâme mituri destabilizatoare în legătură cu felul în care se desfășoară acest concurs.
„Inițial, mi-am dorit să devin inginer chimist. Am început cursurile Facultății de Chimie dar am descoperit că nu era ceea ce îmi plăcea. Am hotărât apoi să merg la Drept și așa am și făcut. Am ales Facultatea de Drept de la Universitatea Danubius pentru că, trecând de anumite bariere de percepție cu privire la învățământul superior privat, cunoscusem destui absolvenți ai acestei facultăți care au demonstrat contrariul prin ceea ce au devenit și prin ecourile pozitive ale activității lor: avocați de succes, judecători recunoscuți, procurori renumiți, comisari- șefi în diferite departamente ale Poliției, notari publici etc”, spune Teodora-Jeanina Micu.
Ea recunoaște că a luat hotărârea de a se îndrepta către profesia de notar chiar din primul an de studii, deoarece îi plăcea foarte mult dreptul civil. „Pe măsură ce parcurgeam disciplinele acestei facultăți și cunoșteam profesorii, realizam că am făcut cea mai bună alegere. Eram în locul potrivit cu oamenii potriviți care m-au făcut să învăț de drag. În primul an de facultate m-am implicat mult. Apoi, pentru că nu aveam părinți foarte bogați, a trebuit să mă angajez pentru a-i putea ajuta. Îi iubesc și îi voi susține necondiționat”.
Planul pentru viitorul apropiat al Teodorei este de a scrie o carte. O carte cu teste grilă pentru acest examen. ”Doresc ca cei care se vor pregăti pentru acest examen să aibă un instrument util de verificare”.
„Familia este pe primul plan. De aceea nu am vrut să încerc la Institutul Național al Magistraturii. Aș fi compromis, pentru mult timp, cel mai prețios lucru, familia. Astfel, viitorul proiectat în mintea mea este foarte simplu dar și foarte frumos: o viața liniștită de notar, undeva la țară, cu o familie fericită”, conchide Teodora-Jeanina Micu.