univ-gh-asachi-is.jpgReprezentanţii Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Iaşi susţin că la sesiunea de admitere din luna iulie candidaţii au fost mai puţini decât în anii precedenţi, dar cu medii de şcolarizare şi de Bacalaureat mai bune, iar puţinele locuri bugetate rămase libere se vor completa cel târziu în luna septembrie, când va fi organizată o nouă sesiune de admitere.

„Apreciem că rezultatele sunt bune, în ciuda celor trei mari probleme care puteau afecta admiterea la Universitatea Tehnică anul acesta, precum criza, natalitatea scăzută din 1990 – 1991 şi promovabilitatea la Bacalaureat foarte mică în sesiunea din luna iunie”, a declarat, sâmbătă, prof. univ. dr. Alexandru Sălceanu, purtătorul de cuvânt al Universităţii Tehnice „Gh. Asachi”.

Cele mai mari note au fost obţinute la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, unde au fost înregistrate cinci medii de 10, alte 55 de medii între 9,00 şi 9,77, 100 de medii între 8,00 şi 8,96. Ultima medie de admitere pe locurile bugetate a fost 7,23. Mari au fost şi mediile de admitere la Facultatea de Automatizări Calculatoare, unde au fost ocupate 80 de locuri de cei care au obţinut medii între 9,00 şi 9,90, alte 120 locuri de absolvenţi de liceu cu medii între 8,00 şi 9,00. De asemenea, la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, cea mai mică medie de la buget este 8,28.

La Facultatea de Arhitectură cele 65 de locuri bugetate au fost ocupate de absolvenţi care au medii între 7,17 şi 8,80. La Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului pe cele 232 locuri de la buget media celor declaraţi admişi a variat între 5,94 şi 9,77. La Facultatea de Construcţii mediile de admitere în sesiunea din luna iulie au fost între 9,97 şi 7,79. În luna septembrie, la facultăţile din cadrul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” va mai fi organizată o sesiune de admitere pe locurile rămase libere la buget, dar şi la taxă. AGERPRES