Absolvenţii cu media 10 la examenele naţionale din 2016 vor primi stimulente financiare

Absolvenţii care au obţinut media 10 la examenele naţionale din acest an, Evaluare naţională şi Bacalaureat, vor primi stimulente financiare, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de miercuri a Executivului.

“Absolvenţii care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi la examenul de Bacalaureat vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere faţă de performanţele realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, stimulentele sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2016”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Sursa citată precizează că, în 2016, un număr de 86 de absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie, iar 253 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la Evaluarea naţională. “Susţinerea tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice”, se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES