admitere_liste.jpgElevii claselor a VIII-a, care au terminat, pe 6 iunie, scoala, se pregatesc pentru admiterea computerizata la liceu, care incepe saptamana viitoare, prin completarea fiselor speciale de inscriere, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei pentru anul scolar 2008-2009.
Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, in acest an, elevii vor fi admisi la liceu fara examen, tinandu-se cont de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50% din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50% din nota finala. Exceptie fac liceele sau clasele unde se sustin si probe de verificare a cunostintelor de limba moderna/limba materna sau probe de aptitudini.

La admitere, elevii completeaza, impreuna cu parintii si dirigintii, fisele de inscriere care vor fi introduse in baza de date pentru admiterea computerizata. Astfel, intre 12 si 21 iunie, se vor transmite fisele scolilor, pentru completare, iar intre 13 si 22 iunie fisele completate vor fi verificate.

Pentru ca fiecare elev sa aiba mai multe sanse la admitere, vor fi organizate sedinte in care se vor discuta, in functie de situatia scolara, modul in care trebuie completate fisele de inscriere si listele liceelor pentru care se opteaza.

Pana in 27 iunie 2008, se efectueaza repartizarea computerizata, in urma careia candidatii vor afla daca au fost admisi in functie de optiuni, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere. Pana pe 28 iunie, elevii vor gasi in scolile lor lista candidatilor admisi si lista liceelor unde au ramas locuri libere, pentru candidatii respinsi care vor participa la o a doua sesiune de repartizari. In perioada 30 iunie-18 iulie, elevii admisi la liceu vor trebui sa-si depuna dosarele de inscriere la liceele unde au intrat, altfel isi vor pierde locul.

Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, liceele unde concurenta se anunta, si anul acesta, foarte acerba, sunt cele la care ultima medie de admitere in 2007 a fost peste 9. Acestea sunt Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, unde, anul trecut, media ultimului candidat admis a fost 9,51, Colegiul National „Mihai Viteazul” – cu 9,48 ultima medie de admitere, Colegiul National Sf. Sava – unde ultimul candidat admis a primit 9,47, Colegiul National „Gheorghe Lazar” – cu 9,40 si Colegiul National Bilingv „George Cosbuc” – cu 9,1.