Cei 95 de absolvenţi ai Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, care s-au înscris la a doua facultate pe locuri cu taxă, vor beneficia de reducerea cu 50% a taxelor de şcolarizare, se arată într-un comunicat transmis de instituţia de învăţământ superior.

„Este primul an în care absolvenţilor Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi li se oferă această oportunitate. Iniţial, s-a alocat un număr limitat de locuri, pentru fiecare specializare, însă dat fiind numărul mare de absolvenţi înscrişi, s-a hotărât, în Consiliul de Administraţie al universităţii, ca toţi cei înscrişi să beneficieze de reducerea cu 50% a taxei de şcolarizare”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, la admiterea din acest an, 95 de absolvenţi ai Universităţii Dunărea de Jos s-au înscris la a doua facultate, pe locuri cu taxă. Cei mai mulţi sunt la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi, respectiv, la Medicină şi Farmacie.

„Aceştia vor beneficia de facilităţi, plătind doar jumătate din taxa de studii, al cărei cuantum diferă, de la o facultate la alta, după cum urmează: 2.700 lei/an la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, la Facultatea de Litere, la Economie şi Administrarea Afacerilor, Ştiinte Juridice, Sociale şi Politice, precum şi la Arte; 3.000 lei la Ştiinţe şi Mediu, Inginerie; 3.200 lei la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, precum şi la Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila; 3.500 lei la Asistenţă Medicală Generală şi Moaşe; 6.500 lei la Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară„, se mai spune în comunicat. AGERPRES