absolventi spiru.jpgPeste 70 de cadre didactice absolvente ale Universităţii „Spiru Haret” nu vor putea să se prezinte vineri la examenul de titularizare organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Buzău. Profesorii spun că vor da în judecată IŞJ, mai ales că în 2009 absolvenţii aceleiaşi universităţi au participat la examenul de titularizare.

”Vom da în judecată inspectoratul şcolar, căci noi nu doream decât să participăm la un examen la care reuşeau cei mai buni”, a declarat unul dintre absolvenţii „Spiru Haret”.

”Nu li s-au validat circa 70 de cereri de înscriere, deoarece, printr-o circulară, ministerul de resort le-a interzis absolvenţilor de la specialităţile neautorizate să susţină examenul de titularizare”, a declarat pentru AGERPRES Florina Stoian, şefa IŞJ Buzău.


Potrivit sursei citate, autorităţile din învăţământ nu au luat aceste măsuri decât împotriva absolvenţilor care s-au înscris la facultăţi neautorizate de Ministerul Educaţiei, indiferent de universitate. În Buzău, 906 cadre didactice vor candida pe 49 de posturi de titular. Acestea vor susţine în perioada 9-12 iulie probele practice iar pe 14 iulie, examenul scris. AGERPRES