aesculap_academia.jpgRomania intra in circuitul tarilor cu excelenta in informarea medicala, alaturi de Academia Aesculap.

Academia Aesculap pentru Educatie este prezenta in peste 40 de tari si intra acum si in Romania cu dorinta de a aduce in prim-planul educatiei medicale romanesti conceptul Academiei Aesculap. Principala sa provocare va fi crearea unei platforme stiintifice care sa incurajeze schimbul de informatii si expertiza in sectorul medical.

La fel ca in celelalte tari, Academia Aesculap va oferi si in Romania sesiuni de training pentru medicii si personalul medical din diferite arii de specialitate, programe de management destinate directorilor de spitale si expertilor medicali, precum si un cadru optim pentru sustinerea dialogurilor stiintifice: simpozioane, dezbateri, forumuri de discutii. De asemenea, Academia Aesculap promoveaza conceptul de “in-house training” – programe de training personalizat pentru spitale si alte institutii medicale.

Felicitas Janssen, Managing Director al Aesculap Academy, declara: “Suntem incantati ca Romania intra astazi in circuitul tarilor in care Academia Aesculap este prezenta si in care a adus expertiza stiintifica traditionala. Le doresc succes medicilor care se vor inscrie la sesiunile noastre de comunicare si sper ca aceasta Academie sa ridice si mai mult nivelul de pregatire a specialistilor din medicina romaneasca”.

“Filosofia Academiei Aesculap se traduce printr-o oferta extraordinar de vasta de training in diferite arii de specialitate medicala, in linie cu trainingurile oferite in Europa si care respecta o serie de principii ce garanteaza o inalta calitate cursurilor oferite. Sunt convinsa ca medicii din Romania vor aprecia aceasta initiativa”, declara Dr Amelia Dinu, Presedintele Asociatiei Aesculap pentru Educatie in Romania.

Pentru consultarea programului de cursuri, accesati www.aesculap-academy.ro.

Fapte si cifre:

Sediul Academiei Aesculap (Aesculapium) se afla in Tuttlingen, Germania. Incepand cu anul 1995, ea este un partener international pentru educatie, sprijinind formarea profesionala si excelenta in domeniul medical.

– mai mult de 66,800 de persoane, medici şi personal medical, au urmat cursurile Academiei Aesculap in 2010

– peste 1,410 de evenimente organizate in 2010

– 4,300 de participanti la programele de E-learning in 2010

Program cursuri 2010-2011

1. Codul de bune practici in serviciile medicale: 26 Oct 2011, Bucuresti

2. Nutritie clinica: 01-02 Nov 2011, Bucuresti

Pentru anul urmator, Asociatia Aesculap pentru Educatie isi propune organizarea unei serii de cursuri, destinate medicilor din diverse specializari: chirurgie, anestezie, gastroenterologie, nefrologie, precum si asistentilor medicali: managementul plagii si managementul igienei.