academia pol.jpgNoua conducere a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a fost instalată joi, în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a şefilor de Arme şi a secretarului general al MAI.

„Aveţi misiunea de a reforma din temelie sistemul de învăţământ în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a putea pregăti la standarde europene poliţişti, jandarmi şi pompieri. Vă cer să construiţi un sistem bazat pe performanţă, exigenţă şi disciplină, să eliminaţi din procesul de pregătire vechile obiceiuri care nu au dat rezultate’, a precizat ministrul Igaş, potrivit unui comunicat transmis de MAI.

Comisarul şef de poliţie Ioan Liviu Tăut a fost împuternicit, prin ordin al ministrului de Interne, să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Anterior, Ioan Liviu Tăut a îndeplinit funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş. De asemenea, comisarul şef de poliţie Ştefan Prună a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de decan al Facultăţii de Poliţie din cadrul Academiei. Comisarul şef de poliţie Emil Manta a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de director general administrativ al Academiei de Poliţie.


Anterior, acesta a îndeplinit funcţia de director adjunct la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. Din data de 22 martie a.c. chestorului de poliţie Luca Iamandi, rector al Academiei de Poliţie, i-au încetat raporturile de serviciu cu MAI, prin decret prezidenţial publicat în Monitorul oficial. AGERPRES