Academia Navală ‘Mircea cel Bătrân’ (ANMB) din Constanţa a organizat, pe 17 noiembrie, o ceremonie în mediul virtual ocazionată de aniversarea a 148 de ani de la înfiinţarea primei instituţii de învăţământ superior de marină militară, la data de 17 noiembrie 1872, informează un comunicat de presă transmis de Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit sursei citate, în prologul aniversării celor 148 de ani, la sediul instituţiei din Constanţa au fost organizate o suită de manifestări ştiinţifice, în perioada 10-17 noiembrie, ce au debutat cu simpozionul „Instruirea prin simulare – componentă esenţială a pregătirii pentru misiune a Forţelor Navale Române” şi prezentarea lucrărilor de specialitate „Logistică integrată” şi „Oceanografie pentru navigatori”, având ca autori cadre didactice ale academiei.

Programul evenimentelor aniversare, desfăşurate cu prilejul Zilei Academiei Navale Mircea cel Bătrân, a mai cuprins inaugurarea a cinci laboratoare, proiectate de către cercetători şi specialişti ai instituţiei, acordarea titlului de „Senator de Onoare” unor foşti membri ai Senatului academiei, lansarea proiectului „Stagii de practică inovative pentru dobândirea de competenţe în sectoarele economice cu potenţial competitiv”, iar marţi, 17 noiembrie, a avut loc o ceremonie online la care au putut participa studenţii militari şi civili de la cele două facultăţi.

În alocuţiunea sa, rectorul ANMB, comandor prof. dr. Toma Alecu, a transmis studenţilor şi întregului personal mulţumiri pentru rezultatele obţinute în procesul de învăţământ şi pentru contribuţia adusă la consolidarea prestigiului academiei navale în plan naţional şi internaţional, precum şi tradiţionala urare marinărească „Bun cart înainte!”. AGERPRES