thinkquest.jpgFundatia Oracle pentru Educatie si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii din Romania au semnat un memorandum prin care se agreeaza lansarea unui nou program dedicat cadrelor didactice si menit a le imbunatati abilitatile la orele de curs.

La sediile Casei Corpului Didactic din toata tara, peste 1600 de profesori vor fi instruiti sa foloseasca platforma ThinkQuest pentru a concepe si implementa proiecte de predare online.

Partenerii noului program sunt Fundatia Oracle pentru Educatie, Oracle Romania si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. “Credem cu tarie in valoarea educativa a Academiei Oracle si a programului ThinkQuest dezvoltat de Fundatia Oracle pentru Educatie,” a declarat Sorin Trocaru, Project Manager, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii din Romania. “Dorim sa sprijinim chiar si mai multi profesori sa introduca aceste programe in curricula zilnica.”

Aditional, 140 de profesori vor participa la prima editie din Europa a programului Project Learning Institute, in luna aprilie 2009. Acesti profesori vor invata cum sa integreze tehnologia, metode de management al proiectelor si abilitatile necesare secolului 21 in curricula scolara.

Inca din anul 1998, Oracle Romania si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii au incheiat parteneriatul pentru lansarea Academiei Oracle. Aceasta ii ajuta pe studenti sa isi dezvolte abilitatile tehnologice si de business care sunt solicitate in cariera specifica secolul 21. Curricula Academiei Oracle, care se axeaza pe design-ul bazelor de date si abilitati de programare, este integrata in programa scolara nationala.

“Oracle se dedica imbunatatirii sistemului educational si pregatirii tinerilor astfel incat sa fie perfect adaptati cerintelor secolului in care traim” , a mai declarat Sorin Mindrutescu, director general al Oracle Romania. “Academia Oracle si Fundatia Oracle pentru Educatie prin ThinkQuest implica studentii intr-o modalitate unica si inovatoare de a invata.”

Academia Oracle si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii isi propun pe viitor sa instruiasca peste 1800 de profesori in urmatoarele luni, astfel incat acestia sa poata introduce programa Academiei Oracle in scolile unde predau.