uvvg_hera.jpgAcademicianului Cristian Hera i-a fost conferit vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţi de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) din Arad, în cadrul unei festivităţi organizate în Sala „Regele Ferdinand” a Primăriei municipiului Arad.

„La baza hotărârii Senatului UVVG de a-i conferi titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii noastre domnului academician prof. univ. dr. docent Cristian Hera a stat bilanţul de excepţie al activităţii academice, ştiinţifice şi manageriale, greu de egalat, domnia sa fiind o personalitate de referinţă, atât în România cât şi în lume”, a spus prof. univ dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG Arad.
Aceasta a menţionat că academicianul Cristian Hera s-a format în preajma unor personalităţi de seamă de la facultăţile de agronomie din Bucureşti şi Moscova, al căror student a fost, precum profesorii Gheorghe Ionescu- Siseşti sau David Davidescu, dar şi în mari universităţi şi centre de cercetare renumite din străinătate.

Academicianul Cristian Hera a fost, de-a lungul timpului, director ştiinţific (timp de 9 ani) şi respectiv director general (timp de 21 de ani) al Institutului de Cercetare pentru Cereale şi Plante Tehnice „Fundulea”, lansând şi coordonând principalele programe de cercetare ştiinţifică din agricultura României. A ocupat numeroase alte funcţii manageriale, cea mai importantă fiind cea de vicepreşedinte a Academiei Române, din 2010 şi până în prezent, a menţionat rectorul UVVG Arad.

Laudatio a fost rostit de prof univ dr Aurel Ardelean, preşedintele UVVG , care a prezentat pe scurt, prodigioasa carieră profesională a academicianului prof. univ. dr. docent Cristian Hera, pe care l-a numit „liderul ştiinţei agricole româneşti”, de la absolvirea studiilor universitare şi până în prezent.
Diploma de DHC al UVVG şi medalia jubiliară „Vasile Goldiş” i-au fost înmânate vicepreşedintelui Academiei de către rectorul UVVG Arad, iar la final, Cristian Hera a mulţumit gazdelor pentru înaltul titlu acordat şi a rostit disertaţia pregătită special pentru acest eveniment. AGERPRES