IELTS este unul din cele mai populare examene de limbă engleză, cu peste 3 milioane de teste susţinute anul trecut la nivel global, fiind recunoscut de peste 10.000 de universităţi, angajatori şi agenţii guvernamentale. De asemenea, IELTS este unul dintre cele mai folosite teste de limba engleză pentru emigrare în Australia, Canada, Noua Zeelandă şi Marea Britanie.

Fondat în 1989, testul IELTS este deținut în parteneriat de către British Council, IDP Australia și Cambridge Assessment English.

Testul este conceput în urma unor studii aprofundate realizate în Marea Britanie şi Australia şi este administrat de centre în peste 140 de ţări la nivel global. Testul IELTS evalueaza nivelul de cunostinte lingvistice al candidatilor prin evaluarea celor patru abilitati: ascultare, vorbire, citire şi scriere, conform standardelor europene – CEFR.

Succesul începe cu IELTS – dar scopul său final este cel care contează. IELTS este un certificat de competență în limba engleză destinat celor care vor să studieze sau să lucreze atât în țară cât și în întreaga lume.

 

Cel mai popular test de limbă engleză acum se poate susține și pe calculator

 

Îmbunătăţim testul IELTS în permanență, pentru a oferi o experiență cât mai bună candidaţilor şi instituțiilor interesate în recunoașterea testului.

Metoda susţinerii pe computer este sigură şi capabilă să livreze acelaşi standard de securitate, calitate excepţională şi beneficii operaţionale pentru care testul IELTS este recunoscut.

Testul IELTS pe computer nu va înlocui varianta testului IELTS pe hârtie, ci doar va oferi o alternativă în modul de susţinere a testului şi mai multă disponibilitate.

Candidaţii care doresc să susţină testul pe computer pot alege acum modalitatea precum și o dată care li se potriveşte cel mai bine, având o ofertă mai bogata în opțiuni. Totodată rezultatele vor fi obţinute mai repede între 5 şi 7 zile calendaristice de la data examenului.

Conţinutul, intervalul şi structura testului vor rămâne la fel pentru ambele optiuni ale testului si cel mai important este că partea de Speaking rămâne la fel: fața în fața cu un examinator certificat, fiind cel mai sigur mod de determinare a nivelului de comunicare a candidatului precum și o metodă confortabilă pentru candidații IELTS.

Indiferent de modalitatea de susţinere a testului IELTS, candidaţii pot fi asiguraţi de aceeași calitate, standard și securitate.

IELTS pe computer a fost lansat în Australia în decembrie 2017 şi apoi treptat a fost introdus în restul lumii.

 

Pentru a afla cum se desfașoară probele, vă invităm să accesați: https://takeielts.britishcouncil.org/take-ielts/prepare/computer-delivered-ielts/how-it-works

 

Pentru mai multe informații despre testul IELTS susținut pe computer: https://www.britishcouncil.ro/en/exam/ielts/dates-fees-locations/computer-delivered